Actueel

HomeActueelPOLIERTIEK juli 2019

POLIERTIEK juli 2019

DOEK OVER DE PARKIETEN KOOI??

Velen zullen het zich nog wel herinneren. Iemand had een kooi met leuke kwetterende parkieten in huis staan. Gezellig, kleurrijk, levendig. Maar soms, als die ‘krengen’ een beetje veel kabaal maakten kwam de theedoek uit de keuken en ging die eroverheen.

Ik beloof dat niet voor de komende twee maanden, als de Westlandse politiek met reces is. Dan even geen vergaderingen, dus doek erover. Helaas zit er altijd wel ergens een krengerig vogeltje wat onder de doek uit piept en gaat zitten kwetteren. Gewoon proberen niet te luisteren is ons advies.

Laten we hopen dat de onverkwikkelijke discussies van de laatste weken snel over mogen waaien. Vroeger waren bij mij thuis toch wel altijd de regels die Pa en Ma ons oplegden, die waar we ons aan hielden. Dat was dan toch alleen nog maar thuis, laat staan als ze van de landelijke overheid kwamen. Een vanzelfsprekendheid.

Wat zouden we nu zeggen als de lokale partijen, bij ons, zouden zeggen; “dat rechts rijden vinden wij maar helemaal niks, want dan hebben die anderen altijd voorrang. Nee, wij gaan links rijden”?.

En dan proberen, met veel verbaal kabaal, dit vol te houden. Dit betekent voor iedereen goed opletten bij ‘t Woudt, Wateringseveld, Coldenhove enz. Als je er even goed over nadenkt is het echt van de gekke. Maar dit is ook Westland. Doek erover?

Beste Lierenaars, gelukkig geen doek over onze Bradelier week. Heerlijk om naar uit te kijken. Geniet ervan: van de spelen en van elkaar. Gelukkig gaat de Korte Baan gewoon door. Bradelier Comité en alle anderen veel succes!

Over een poosje gaan we weer koffie drinken, maar eerst even vakantie.

Anja van der Eijk-Groeneveld en Cor van der Mark, raadsleden voor het CDA Westland

Comments

comments