Actueel

HomeActueelPOLIERTIEK mei 2019

POLIERTIEK mei 2019

ONS DORP

Zaterdag 25 mei zitten Cor en Anja weer voor u klaar met heerlijke koffie bij de Bongaard in de Lier van 09:30 – 11:30. Zij gaan graag met u in discussie over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld….

Langzamerhand mag het toch wel eens gezegd worden. Waarom worden alle positief denkende Westlanders zo slecht gehoord? Waarom hebben we in de lokale partijen een stel schreeuwers en roeptoeters zitten, die het liefst het Westland afschilderen als een achterlijk gebied? In April staat er in De Lierenaar een advertentie van een lokale partij met als titel “er moet nog heel veel gebeuren in De Lier”.

Grote dikke letters. In het artikel komt De Lier helemaal niet voor, geen enkele keer. Alleen maar negatief op regels die de gemeente uit moet voeren en opgelegd heeft gekregen vanuit landelijk. Dit slaat nergens op. De gedachte kan niet anders zijn: als ik maar roep, denkt men dat ik gelijk heb. Grote nonsens. Zoek naar wat verbindt in plaats van naar wat scheiding brengt.

Zo nu kan het wel weer. Wij zijn blij dat we in De Lier wonen en leven. Dat we deel mogen nemen aan alle positieve zaken en feesten en verenigingsleven. Heerlijk. Hebben wij geen kritiek? Tuurlijk wel, maar wij proberen wel met een positieve en opbouwende insteek tot resultaat te komen. Overleg en gewoon praten met elkaar. Praten over dagelijkse zaken, keukentafelgesprekken of parkeren. In dialoog met elkaar kom je verder toch? We maken ons op om van het voorjaar te genieten. Dat betekent dat alles weer met veel geweld gaat groeien en bloeien. Dan denken we dat we direct moeten maaien. Dit zal best wel een beetje anders gaan worden. Als gemeente moeten we echt keuzes gaan maken. Sommige keuzes zullen best wel ingrijpend zijn. Maar soms zijn de zaken wel redelijk makkelijk op te lossen, kost niet de hele wereld. Een voetbalkooi in een woonwijk. Een trapveldje met goaltjes in een hofje. Buitensporten als free running en calisthenics op een leegstaand terrein. Zomaar wat voorbeelden van sport en spel waarbij jonge en wat oudere kinderen plezier beleven in de buitenlucht. Met grote regelmaat vraagt onze fractie aandacht voor het belang van buiten spelende en sportende jeugd. Bestaande mogelijkheden moeten blijven bestaan en er moet ruimte zijn voor nieuwe ideeën. Bewegen is goed, buiten nog liever dan binnen. En wat mooi als de jeugd dan zelf vraagt om mogelijkheden. Wat ons betreft moet de gemeente zoveel mogelijk initiatieven ondersteunen en faciliteren. Dat daarbij regels worden meegegeven is niet meer dan logisch: je geeft geen overlast aan omwonenden, je maakt geen troep en je houd het gezellig met elkaar. Onder die voorwaarden moeten we kijken waar buiten spelen en sporten kan plaatsvinden in onze gemeente.

CDA Westland zegt dan ook: geef ze de ruimte. Hier willen we in alle rust over nadenken en besluiten. Denk mee met ons, bij de koffie zaterdag 25 mei vanaf half 10 tot half 12 in de Bongaard.

 

Anja van der Eijk-Groeneveld
Cor van der Mark

raadsleden namens CDA

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]