CDA Westland verzamelde 'Wensen voor Westland'

In de week voor Kerst heeft CDA Westland in diverse dorpen wensen opgehaald voor Westland. Mensen konden hun wens in de kerstboom hangen en daar werd massaal gehoor aan gegeven.

Veel terugkerende wensen gingen over meer betaalbare appartementen voor jong en oud en beter onderhouden openbaar groen, trottoirs en fietspaden. Veel mensen wensten betere communicatie over de manier van afval ophalen, zeker over de plastic zakken.

Er werd gevraagd naar meer handhaving en aanpak van drugs bij hangplekken, rust langs de kust en bewaakte fietsenstallingen bij de stranden. Ook een betere toegankelijkheid en meer sport en activiteiten voor mensen met een beperking was een wens die vaker langskwam.

Snelheid bij de nieuwbouw op de locatie van De Naaldhorst zodat er meer bedden komen voor senioren die graag in de buurt van hun familie willen revalideren.

Uiteraard waren er ook dorpsgerichte wensen.

 

Wateringen
In Wateringen werd aandacht gevraagd voor de doorstroming van de Herenstraat en een oplossing voor de Ambachtsweg. En natuurlijk het behoud van zwembad De Waterman.

Monster en Poeldijk
In Monster en Poeldijk waren er meerdere wensen over een gezellig centrum met liefst een horeca-terras voor ontmoeting en meer bankjes in het centrum.

’s Gravenzande
In ’s Gravenzande waren er veel wensen voor jongeren: aandacht voor eenzaamheid, activiteiten en uitgaansmogelijkheden voor jongeren onder de 18, zoals een pumptrackbaan, een bioscoop en een discotheek.

De Lier
In De Lier werd gewenst voor behoud van het dorpse gevoel en de lokale ondernemers en voor een leuke speeltuin en een speciaal hondenspeelveld.

 

Veel van de wensen die langskwamen zijn terug te vinden in het verkiezingsprogramma van CDA Westland. Er gaat zeker gekeken worden of nieuwe wensen levensvatbaar zijn.

Vele Westlanders hebben de wens uitgesproken voor meer saamhorigheid, respect en verbinding.
Met die wens gaat de fractie van CDA Westland vol vertrouwen 2022 in. Bekijk hier de aftermovie!

 

IMG 20211214 WA0004

Terug naar nieuws

Onze mensen

Jenny Vermeer-de Smit

Fractievoorzitter, raadslid

Kevin Klinkspoor

Raadslid

Jaco Eeltink

Raadslid

Janice de Jong

Raadslid

Jaap Stolze