Dat wordt afkicken!

Wat waren de afgelopen 20 jaar raadslidmaatschap mooi en inspirerend! In die periode kreeg en verzamelde ik alle informatie over vele onderwerpen, waarna uit de plussen en minnen besluiten voor de toekomst van Westland, en dus ook Wateringen, genomen werden. Soms was iedereen het daarmee eens, en andere keren zie je dat politieke inzichten het verschil maakten tussen voor of tegen zijn. Dat is ook het leuke van politiek, ook al kon ik het er best wel eens niet mee eens zijn. Voor mij waren dat vooral het oorspronkelijk besluit in 2006 om de Waterman te sluiten (maar dat is uiteindelijk goed gekomen!), de ontmanteling van de basketbalkooi voor de jeugd in Vliettuinen, en het eenzijdig zomaar afsluiten van de Ambachtsweg zonder dat daarbij argumenten uit het algemeen belang meegewogen werden. Overigens zit nagenoeg aan elk besluit wel een negatieve kant, maar met een positieve instelling valt daar vaak ook nog wel een oplossing voor te bedenken. Ook heel leuk en mooi om te doen!

 

Zoals bij het gescheiden ophalen van PBD. De keuze werd gemaakt n.a.v. een eerste burgerpeiling waarin bijna 60% van de mensen had aangegeven zelf de PBD weg te willen brengen naar een (ondergrondse) verzamelcontainer. Als extra en zonder veel extra kosten hebben wij voor de mensen die dat niet willen/kunnen de plasticzak optie erbij gedaan. En nu gaat het vooral over de nadelen van de plastic zak….. Aan de nadelen werken wij nu!

 

Voor mij nog twee maanden raadslid waarin ik nog een bijdrage mag leveren aan een goede ontsluiting met OV van Wateringen naar Den Haag Zuid/West.

En dan… na de verkiezingen in maart zal het afkicken worden waarin ik helaas niet meer alle beslispunten mee zal krijgen. Uit Wateringen/Kwintsheul staan echter goede kandidaten klaar om over te nemen: Dennis Chafiâ, Mitchell Verbraeken, Saida Nhass en Sandra Nieberg! In hen heb ik alle vertrouwen, en daarom sta ik ook als lijstduwer nog op de lijst!

 

Jan van Rossum

 

43. Jan van Rossum

Terug naar nieuws

Onze mensen

Mitchell Verbraeken

Steunraadslid

Dennis Chafiâ

Raadslid

Sandra Nieberg-van Selow

Saida Chaoui-Nhass

Jan van Rossum

Ambassadeur