Zorgen glastuinbouwsector onder de aandacht gebracht bij landelijke politiek

CDA Kamerlid Derk Boswijk bezocht Vreugdenhil Bulbs & Plants

Ondernemers Jochem en Marjolijn Vreugdenhil ontvingen Derk Boswijk, CDA-lid van de Tweede Kamer, op hun kwekerij in ’s-Gravenzande. Hoewel het tuinbouwbedrijf recent het nieuws haalde met een grote brand, maakte het bezoek duidelijk dat er grotere zorgen zijn.

Gasprijzen, subsidies en woningnood

Regelingen die veroorzaken dat gasgestookte verwarmingsinstallaties rendabeler zijn dan duurzamere verwarmingsmethoden werden besproken naast de problematiek rondom de gasprijzen.

Gewasbeschermingsmiddelen, stikstofproblematiek, woningbouwopgaven en arbeidsmigranten waren enkele andere gespreksonderwerpen.

Het werd kamerlid Boswijk goed duidelijk dat menig tuinbouwondernemer wakker ligt van de uitdagingen waar de glastuinbouwsector voor staat op het gebied van energie en huisvesting van werknemers. Daarom is het heel belangrijk dat de landelijke politiek hier mee aan de slag gaat.

Boswijk rondde zijn bezoek af met een overleg in het World Horti Centre waaraan onder meer LTO-voorman Sjaak van der Tak en Adri Bom-Lemstra, voorzitter LTO Glastuinbouw deelnamen.

Raadsleden Jaco Eeltink en Marcel Zuidgeest waren vanuit hun lokale betrokkenheid ook aanwezig tijdens dit bezoek.

 

Kamervragen
Mede door dit bezoek hebben Derk Boswijk en Henri Bontenbal kamervragen gesteld over dit onderwerp. Problemen_in_de_glastuinbouwsector_als_gevolg_van_de_aanhoudend_hoge_energieprijzen..pdf

 

Foto: Derk Boswijk in gesprek met echtpaar Vreugdenhil.

 

Derk Boswijk bezoekt Westland LR

Terug naar nieuws

Onze mensen

Jenny Vermeer-de Smit

Fractievoorzitter, raadslid

Jaco Eeltink

Raadslid

Marcel Zuidgeest

Steunraadslid

Jan Omvlee

Ambassadeur

Adri Bom-Lemstra

Ambassadeur

Sjaak van der Tak

Ambassadeur