Bevoorrading Molenslag tijdelijk met 'PicNic-achtige karretjes'

De gemeente Westland wil dat de bevoorrading van strandpaviljoens bij het Molenslag in Monster vanaf nu gebeurt met lichte, elektrisch aangedreven voertuigen via het duinfietspad.

Directe aanleiding voor deze maatregel is dat de provincie Zuid-Holland onlangs heeft besloten dat bevoorrading door vrachtverkeer over het fietspad per 1 april niet meer is toegestaan. Daarom is nu gekozen voor tijdelijke inzet van "PicNic-achtige karretjes", aldus wethouder Albert Abee, verwijzend naar de gelijknamige bezorgdienst.

Hellingbaan

Er wordt al vele jaren gestreefd naar de aanleg van een hellingbaan over het duin bij Molenslag. Uitvoering daarvan is echter vanwege de geldende milieurichtlijnen voor onafzienbare termijn een illusie. Daarom gaat dat plan nu de la in.

In beginsel is bevoorrading via het duinfietspad geen optie, maar gebeurt dat nu min of meer noodgedwongen. Wethouder Abee wil samen met de betrokken strandpaviljoenhouders en de provincie Zuid-Holland zoeken naar een oplossing waarbij dat fietspad niet meer gebruikt hoeft te worden. De eventuele inzet van vrachtdrones hier is op z'n best toekomstmuziek en een goederenliftinstallatie wordt onhaalbaar geacht.

Strandrups
Daarom wordt nu serieus gedacht over de inzet van een zogeheten strandrups. Zowel Platform Gehandicapten Westland als de Stichting Avavieren hebben ervaring met het gebruik van zo'n rupsvoertuig. Deze optie wordt door ambtenaren van de gemeente verder onderzocht.

Strand Hubklup

Terug naar nieuws

Onze mensen

Jenny Vermeer-de Smit

Fractievoorzitter, raadslid

Cor van der Mark

Raadslid

Kevin Klinkspoor

Raadslid

Anja van der Eijk-Groeneveld

Jaco Eeltink

Raadslid

Janice de Jong

Raadslid

Mitchell Verbraeken

Steunraadslid

Dennis Chafiâ

Raadslid

Dave van Dijk

Bestuurslid

Max de Bruin

Steunraadslid

Judith van den Bos-Scholtes

Steunraadslid

Sandra Nieberg-van Selow

Marcel Zuidgeest

Steunraadslid

Claudia van der Meer

Ambassadeur

Saida Chaoui-Nhass

Petra Scheffers-van der Lelij

Pieter Immerzeel

Harry Stijger

Jaap Stolze

Connie Huisman

Olga Strik-van der Ende

Derek Zwinkels

Ambassadeur

Hans Sikkes

Ambassadeur

Koen van Mil