Albert Abee

HomeAlbert Abee

Albert Abee

Wethouder

Mijn naam is Albert Abee en ben 64 jaar geleden in Rotterdam geboren. Ik ben getrouwd met Lucie en we hebben drie getrouwde kinderen en tien kleinkinderen. Na het vervullen van mijn militaire dienstplicht ben ik in het middelbaar onderwijs werkzaam geweest in zowel Gorinchem als Dordrecht.

In 1993 werd ik voor het CDA wethouder in de gemeente Zwijndrecht. Van 1994 tot 2006 was ik tevens locoburgemeester en een periode waarnemend burgemeester. Vanaf 2006 werkte ik vanuit een eigen bedrijf voor diverse private en publieke opdrachtgevers. Het zwaartepunt van mijn activiteiten lag op het terrein van bouw en (gebieds-) ontwikkeling, in veel gevallen op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven.

Ik heb m.n. het wethouderschap als bijzonder waardevol en inspirerend ervaren. Vooral ook de maatschappelijke relevantie van het wethouderschap, het belang van mensen staat centraal, sprak mij aan. Dit was ook de belangrijkste reden voor mijn terugkeer in de politiek in 2014. In Lansingerland, een prachtige (glastuinbouw) gemeente met grote opgaven op tal van terreinen, werk/werkte ik met veel plezier. De vraag vanuit het CDA of ik beschikbaar was voor de gemeente Westland zag ik dan ook niet aan komen en ervaar ik als zeer eervol.

Ik hoop mijn ervaring, in zowel het publieke alsook private domein, in te kunnen zetten voor de gemeente Westland. Vanzelf moet ik mij nog flink inlezen in de verschillende dossiers en opgaven die tot concrete besluitvorming moet leiden. Goede samenwerking in het college, goede contacten met de raad en CDA-fractie zijn daarvoor belangrijk. Samen met de fractie hoop ik de CDA waarden en normen en programmapunten namens u in de praktijk te brengen en uit te voeren. Degelijkheid, betrouwbaarheid, aanspreekbaarheid en transparantie, zijn daarbij voor mij belangrijke uitgangspunten.

Naast het werk moet er ook tijd zijn voor ontspanning. Ik lees en sport graag, hardlopen heeft daarbij mijn voorkeur. Bij mooi weer maken mijn vrouw en ik ook tochten op de (race)fiets. Heerlijk om zo het hoofd “leeg” te kunnen maken en inspannend te ontspannen.

Comments

comments

Recente artikelen

CDA trots op Nederlandse glastuinbouw

Het CDA is trots op het Nederlandse glastuinbouwcluster. De partij heeft daarom een filmpje gelanceerd om die belangrijke rol voor Nederland te benadrukken. Want de glastuinbouw is goed voor 150.000 banen en is goed voor 3 procent van het bruto nationaal product. Het CDA zet zich dan ook maximaal in om deze sector verder te […]