Actueel

HomeActueelCDA Westland bespreekt problematiek Crispr Cas

CDA Westland bespreekt problematiek Crispr Cas

Aanstaande vrijdag 23 november wordt de problematiek rondom de techniek Crispr Cas besproken bij Axia, krijgt het CDA Westland een rondleiding in het World Horti Center en volgt er een regionale bijeenkomst van het CDA.

Crispr Cas

Tijdens het ochtendprogramma zijn vertegenwoordigers aanwezig van het Europees Parlement, Axia, LTO Glaskracht en het CDA om de problemen met betrekking tot de Crispr Cas techniek te bespreken. Crispr Cas is een techniek om kleine aanpassingen in het DNA van de plant te bewerkstelligen. Op deze manier kan de veredeling naar betere rassen enorm worden versneld. In het regeerakkoord staat dat Crispr Casmogelijk moet zijn in Nederland. Echter heeft het Europees Hof door een uitspraak het voor Nederlandse zaadveredelaars onmogelijk gemaakt om Crispr Cas in Nederland toe te passen. Nederland dreigt zijn voorsprong op de Verenigde Staten hierdoor kwijt te raken. Snelle toelating van Crispr Cas in Nederland is dus van groots belang.

World Horti Centre

’s Middags leeft het programma voort in het World Horti Center, waar er meer CDA’ers aansluiten. Tevens wordt er een CDA bijeenkomst gehouden op regionaal niveau.

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Gerelateerd standpunt

Glastuinbouw

Westland is de meest toonaangevende glastuinbouwgemeente van Nederland. Glastuinbouw is de derde economische motor van ons land. CDA Westland geeft daarom prioriteit aan het toekomstbestendig houden van deze Greenport. Wij willen daarom: Verdere ontwikkeling GreenportHortiCampus/WorldHortiCenter als internationaal centrum van de glastuinbouw voor opleiding, kennis en innovatie Een bijzondere leerstoel tuinbouwinnovatie en duurzaamheid in World Horti […]