Actueel

HomeActueelCollegevragen inzake schommels Juliahof

Collegevragen inzake schommels Juliahof

Wat is dat toch in Wateringen met betrekking tot de openbare ruimte..? Als er klachten zijn van jongeren in winkelcentrum Vliethof, dan komt het voorstel om de zitbankjes weg te halen. Als er in de avond jongeren verblijven rond de fitnesstoestellen in Hofpark, zijn deze ineens zonder aankondiging verwijderd. Gelukkig komen daar nu via het leefomgevingsfonds nieuwe toestellen of toestellen voor de sport calisthenics voor terug. Vervolgens zou men de basketbalkooi ineens willen omzetten naar groen en een heel klein speelveld voor voetbal. Ook dit is nu onlangs voorkomen via de motie basketbalkooi in de raadsvergadering. Nu komt er weer een bericht dat er schommels, bedoelt voor de jongste jeugd, moeten worden verwijderd in de speeltuin van Juliahof, al dan niet tijdelijk. Schommels die naar aanleiding een breed participatietraject van omwoners én jeugd samen met andere speelattributen en een pannaveld daar zijn neergezet.

Collegevragen

Op 27 november vindt de Commissie Ruimte plaats, namens de fractie van CDA Westland, stelt Jan van Rossum vragen met betrekking tot de openbare ruimte.

  1. Gaan wij nu echt naar een openbare ruimte in Westland waarbij elke vorm van overlast moet leiden, en voor anderen moet “lijden”, tot het verwijderen van attributen waar overlastgevers gebruik van maken?
  2. Weghalen van schommels mag geen optie zijn, ook tijdelijk niet. Verplaatsen binnen de speellocatie zou wel voor gebruikers bespreekbaar zijn. Kunt u nu afzien van het voornemen tot weghalen van de schommels en via een participatietraject van omwoners én jeugd de speelplek evalueren om daarna eventueel een herindeling uit te voeren met behoud van kwaliteit voor de spelende jeugd?

20181127 Rondvraag Ruimte Schommels Juliahof

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Gerelateerd standpunt

Recreatie

Naast werken is er tijd voor ontspanning. Daarvoor zijn aantrekkelijke recreatiemogelijkheden nodig, in de dorpskernen, aan het strand, op de fiets en aan het water. Massaliteit willen we voorkomen. Daarom willen wij: Op het strand van Ter Heijde worden geen strandhuisjes geplaatst Recreatie landzijde van de duinen Monster stimuleren Versterking infrastructuur strand (opgangen, gratis parkeren, […]

Kern

Speerpunten Wateringen

Voor Wateringen. Voor elkaar: Ontwikkelingen in Wateringen met elkaar in samenhang aanpakken (parkeren, winkelgebied, doorstroming verkeer, Dorpskade, Hofboerderij, Gemeentekantoor) Nieuw verkeersplan met inspraak burgers Ark-locatie ombouwen naar brede zorginstelling, gecombineerd met kortdurende verpleeghuiszorg, wijkfunctie aangevuld met gespikkeld wonen bij voorkeur door (particuliere) investeerders; wonen en zorg bij elkaar brengen Waterman openhouden door eventueel te combineren […]