Actueel

HomeActueelCoronacrisis in het Westland

Coronacrisis in het Westland

Beste CDA-vrienden,

En toen stond de wereld stil. We leven momenteel in een surrealistische wereld, waarbij we om elkaar heen lopen en waarbij fysiek contact, elkaar even aanraken bijna niet meer kan. En juist nu hebben we daar zo erg behoefte aan, elkaar troost bieden in onze angsten. Angst voor onszelf, maar misschien wel meer voor het welzijn van onze directe naasten, onze kinderen, broers en zussen en zeker onze ouders als meest kwetsbaren. Zij zijn in een wel erg groot isolement terecht gekomen, nu bezoek ten sterkste wordt afgeraden. Gelukkig worden er tal van initiatieven genomen om het contact met de ouderen te behouden. Briefkaartenacties, stoepkrijttekeningen, muzikanten die buiten optredens verzorgen om hen een hart onder de riem te steken. En gelukkig zijn er ook nog de technische hulpmiddelen, zoals videobellen, waardoor ouderen contact kunnen onderhouden met kinderen en kleinkinderen.

Maar er gaat toch niets boven een fijne knuffel. Veel ligt nu in handen van het zorgpersoneel, die gelukkig met veel liefde een invulling geeft aan de noden van deze doelgroep. En als we het over zorgpersoneel hebben, hoe ongelooflijk veel waardering moeten we hebben voor al die mensen, die in de ziekenhuizen onder grote druk proberen mensenlevens te redden. Het moet vooral mentaal ontzettend zwaar zijn al die patiënten binnen te zien komen, niet wetende of en hoe je ze kan laten genezen zonder adequate medicijnen. Je kunt ze alleen verzorgen, de pijn verlichten en hopen dat het lichaam zelf kan herstellen.

Hopelijk kloppen de aannames dat als we de controle weer krijgen het virus uitdooft en dat er een vaccin of medicijn snel beschikbaar komt. Zeker is dat de wereld er heel anders uit ziet na deze crisis. We zijn er pijnlijk op gewezen hoe kwetsbaar we zijn. Waar 2 maanden geleden de bomen tot de hemel groeiden, consumeren de nieuwe religie leek te zijn, worden we nu teruggeworpen op de zaken die er echt toe doen. Gezondheid, de mensen om ons heen, hoe we elkaar nodig hebben en hoe eenzaam we zijn als we elkaar niet meer kunnen ontmoeten. Welk een luxe het is te kunnen wandelen door de natuur, gewoon ook dicht bij huis en niet in een ver vreemd land. Hoe fijn het is als je elkaar kunt helpen met hele kleine zaken, die voor een ander van grote betekenis kan zijn. Die solidariteit zullen we vast moeten houden, want na de gezondheidscrisis volgt de uitdaging om de economische gevolgen op te lossen. Met name het Midden- en Kleinbedrijf en de sierteeltsector krijgen zware klappen te verduren. Er moet alles aan gedaan worden om deze ondernemers te steunen en ze niet de dupe te laten worden van de noodzakelijke maatregelingen. Ook daarin moeten we het met elkaar doen.

De politiek en m.n. het college van burgemeester en wethouders werken hard om de regie te houden in deze moeilijke tijd en te zorgen dat straks alles snel weer in gang gezet kan worden, zodra dat kan. Raads-breed krijgen ze daar de ruimte voor met uiteraard wel oog voor de controlerende functie, nu de vergaderingen tot nader order zijn uitgesteld. Maar goed om te zien dat er nu samen opgetrokken kan worden.

Namens het bestuur en fractie van CDA Westland wensen wij u heel veel kracht en zegen toe in deze zorgelijke tijd. Zorg goed voor elkaar en laten we elkaar tot steun zijn. Hebt u vragen, hulp nodig of heeft u goede ideeën? Laat het ons weten,

Frits Zwinkels
voorzitter@cdawestland.nl

Jenny Vermeer
jenny@cdawestland.nl    

Comments

comments


Contactpersonen

Voorzitter

Fractievoorzitter