Actueel

HomeActueelCriminaliteit in het Westland

Criminaliteit in het Westland

Met enige regelmaat worden wij opgeschrikt door verontrustende berichten over de aanwezigheid van criminele activiteiten in Westland. Veelal gaat het om loodsen op Westlandse bedrijfsterreinen, maar ondermijning vindt ook in de dorpskernen plaats. Vaak wordt gezegd: hoe opvallender, hoe minder het opvalt. CDA Westland is van mening dat in de strijd tegen ondermijning ook contact gezocht kan worden bij bedrijfsinvesteringszones.

Wij hebben hierom de volgende vragen:

  1. Is de gemeente in gesprek met bedrijfsinvesteringszones over de aanpak van ondermijning?
  2. Indien het antwoord op de vorige vraag ja is; hoe vaak vindt hierover overleg plaats?
  3. Wat zijn de mogelijkheden om in samenspraak met bedrijfsinvesteringszones ondermijning aan te pakken en welke instrumenten heeft de gemeente daarvoor tot haar beschikking?
  4. Heeft de gemeente op dit moment verantwoordelijkheid neergelegd bij bedrijfsinvesteringszones?

Er is ook een ander onderwerp dat terug kwam, namelijk de monopolie positie van Caiway. Ook hier hebben veel mensen in het Westland last van.

Juist in deze tijd, waarin veel werknemers en ook particulieren aan huis gebonden zijn en met elkaar in contact komen via de digitale weg, is een betrouwbare internetverbinding van groot belang. Recent nog hebben vele DDoS aanvallen bij Caiway gezorgd voor problemen.

Vanuit omliggende gemeenten horen we vergelijkbare klachten. In het verleden is er te weinig onderhoud gepleegd aan de systemen met als gevolg relatief veel storingen. Daarnaast blijft de uitbreiding van het glasvezelnetwerk nog steeds achter, met name in buitengebieden.

Caiway heeft het volledige netwerk in handen. Op sommige locaties in Westland is het niet mogelijk om voor een andere aanbieder te kiezen.

Hier zijn de volgende vragen uitgekomen:

  1. Wat zijn de instrumenten van de gemeente om de monopolie positie van Caiway te doorbreken?
  2. Wat is de grootste reden dat de aanleg van het glasvezelnetwerk in de vertragingsstand lijkt te staan?
  3. Is het College voornemens nogmaals in gesprek te gaan en blijven met internetaanbieders binnen onze regio?

De antwoorden op deze gestelde vragen komen binnenkort op de website.

Namens de fractie van CDA Westland,

Janice de Jong en Petra Scheffers

Comments

comments