Actueel

HomeActueelHet is mooi geweest…………..

Het is mooi geweest…………..

Deze week maakt CDA Westland de voorlopige lijst voor de verkiezingen van 2014 bekend aan haar leden. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op donderdag 28 november a.s. wordt de lijst definitief vastgesteld. Vier leden van de huidige fractie gaven het bestuur te kennen niet meer in aanmerking te willen komen voor een verkiesbare plaats. Eerder al gaf fractievoorzitter Martin Buitelaar niet meer terug te keren omdat hij raadswerk niet meer kon combineren met werk en privé.

Corine Vreugdenhil (49) keert na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer terug in de gemeenteraad. Vreugdenhil zit sinds 2006 in de gemeenteraad van Westland. In het verleden was ze al actief in de gemeenteraad van ’s-Gravenzande. Na zoveel jaren in de gemeenteraad is het goed om ‘het stokje over te geven’ aan een nieuwe lichting CDA-ers.  Corine heeft haar sporen verdiend in de gemeenteraad op het gebied van zorg en welzijn. Met name de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de positie van senioren zijn haar specialismen. Maar ook heeft ze aandacht gevraagd voor ‘snoepgroenten’ voor scholieren en van recente datum het benutten van braakliggende gronden voor bijvoorbeeld moestuininitiatieven.

In verband met zijn drukke werkzaamheden bij een groot bouwbedrijf heeft Theo Spanbroek (53) besloten zich niet verkiesbaar te stellen voor een volgende raadsperiode. Na twee jaar De Lier en tien jaar Westland is het tijd om plaats te maken voor nieuwe raadsleden. Spanbroek was woordvoerder op het gebied van gemeentelijke belastingen en daarna jarenlang voorzitter van de commissie Economie, Financieel beleid en Organisatie. Hij vertegenwoordigde de gemeente Westland in het Stadgewest Haaglanden en de Veiligheidsregio Haaglanden. Tevens was hij nauw betrokken bij de succesvolle verkoop van Caiway.

Carla de Jager (29) zal na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeren in de Westlandse gemeenteraad. Om privé redenen zal zij na de verkiezingen verhuizen naar Den Haag. Ze staat op de kieslijst voor CDA Den Haag en zal daardoor niet voorkomen op de lijst van CDA Westland. Carla is sinds 2005 actief in de Westlandse politiek, eerst als fractieondersteuner en steunraadslid voor Progressief Westland en later als raadslid voor CDA Westland. Zij is woordvoerder bouwen en wonen, milieu en duurzaamheid. Recent heeft ze zich sterk gemaakt voor een 25%-subsidieregeling voor investeringen in duurzame energie door verenigingen, die naar verwachting begin 2014 open zal worden gesteld.

Henk Mes (63) is al decennia actief in vele besturen van het CDA. Bij de start van de nieuwe gemeente Westland en vanaf 2011 heeft hij zitting in de gemeenteraad. Voor de nieuwe verkiezing in maart 2014 is hij niet meer beschikbaar voor de CDA-lijst. In de afgelopen periode was Henk Mes lid en plaatsvervangend voorzitter van de Commissie Ruimte. Hij heeft zich daarbij ondermeer bezig gehouden met de behandeling van bestemmingsplannen. Alle plannen zijn belangrijk, maar de vaststelling van het Centrumplan ’s-Gravenzande en plan Ter Heijde waren voor hem extra bijzonder. Dankzij een ingezonden vraag van Henk Mes kunnen bezoekers van het Marktplein te ’s-Gravenzande in ieder geval heerlijk van het zonnetje genieten op HET bankje.

Comments

comments