Actueel

HomeActueelNiemand weet alles

Niemand weet alles

Dit column is op 20-01-2021 gepubliceerd in de Lierenaar.

Neem ik het Corona vaccin wel of niet? Is het Corona vaccin wel veilig? Hoe weet ik zeker dat het veilig is om mij te vaccineren?

Het Corona vaccin is in Nederland, het begin van hoop, het begin van terug naar normaal, licht aan het eind van de corona tunnel. Zou het weer helemaal worden als ‘voor’ Corona? Veel mensen zullen zich deze dagen dit soort vragen stellen aan elkaar, aan zichzelf en misschien wel aan de huisarts.

Hoe fijn zou het zijn als je weer je verjaardag kunt vieren met de mensen om je heen die je dierbaar zijn? Hoe fijn zou het zijn als je weer spontaan koffie kan gaan drinken bij je vriendin, omdat ze deze aandacht zo nodig heeft.

Een aantal jaar geleden gingen wij met ons gezin naar een ver land op vakantie. Het was zomer 2017, in voorbereiding op deze reis, een soort van Once in een Lifetime reis gingen we met het gehele gezin naar de GGD. Daar lieten wij ons vaccineren, Hepatitis A, B, DTP, is alles eigenlijk bekend rondom die vaccinaties, weet iemand daar alles van? Wij namen die vaccinaties gewoon en hebben er sinds die tijd een paspoort bij, ons vaccinatiepaspoort. Dacht ik er toen minder over na, stond ik er minder bij stil? Ik denk het wel, het hoorde bij de reis, het advies volgden wij op. Met uiteindelijk een reis om nooit te vergeten en een veilige thuiskomst.

En nu, januari 2021, is het Corona vaccin het gesprek aan de keukentafel. “Is dit wel goed voor mij, voor mijn kinderen, voor mijn ouders? Is er iemand die mij alles kan vertellen?”

Ik heb wel 1 basis en dat is vertrouwen in de medische wetenschap, de basis van mijn opleiding, de basis van een omgeving waar ik elke dag mag werken in een omgeving met kwetsbare patiënten. Met het vaccin kunnen we niet alleen de zorg in de lucht houden, maar ook de economie weer in beweging zetten. Onze jeugd en jongeren de sociale ruimte bieden die ze voor hun ontwikkeling nodig hebben en onze dierbaren dichtbij halen.

Niemand weet alles, maar ik ervaar een stukje geluk, ik woon in Nederland met zorg van topkwaliteit en een overheid die haar best doet. Krijg ik ook straks een stempel erbij in mijn paspoort, weet iemand dat?

Anja van der Eijk-Groeneveld,

Raadslid voor CDA Westland

Comments

comments


Contactpersonen

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]