Actueel

HomeActueelNieuwe wethouder CDA Westland!

Nieuwe wethouder CDA Westland!

Na een zorgvuldig proces kunnen we vandaag de nieuwe wethouder voor CDA Westland presenteren.

De fractie en het bestuur van CDA Westland dragen de heer Albert Abee voor als nieuwe wethouder van Gemeente Westland. Hij vult de vacature op die is ontstaan door het vertrek van mevrouw Karin Zwinkels – de Jong.

De portefeuilleverdeling binnen het college blijft ongewijzigd waardoor de heer Abee verantwoordelijk zal zijn voor onder andere economische zaken, greenport, kennis & innovatie, kust & recreatie en arbeidsmigratie. Het dossier huisvesting arbeidsmigranten behoort daarmee tot zijn portefeuille.

Albert Abee is een ervaren bestuurder. Hij is momenteel wethouder in de gemeente Lansingerland met onder andere glastuinbouw, greenport en duurzaamheid in zijn portefeuille en zal in zeer korte termijn worden beëdigd als wethouder in Westland. Wij wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

Namens de fractie en bestuur,

Jenny Vermeer en Frits Zwinkels

Even voorstellen- Albert Abee

Mijn naam is Albert Abee en ben 64 jaar geleden in Rotterdam geboren.  Ik ben getrouwd met  Lucie en we hebben drie getrouwde kinderen en tien kleinkinderen.  Na het vervullen van mijn militaire dienstplicht ben ik in het middelbaar onderwijs werkzaam geweest in zowel Gorinchem als Dordrecht.  In 1993 werd ik voor het CDA wethouder in de gemeente Zwijndrecht. Van 1994 tot 2006 was ik tevens locoburgemeester en een periode waarnemend burgemeester. Vanaf 2006 werkte ik vanuit een eigen bedrijf voor diverse private en publieke opdrachtgevers.  Het zwaartepunt van mijn activiteiten lag op het terrein van bouw en ( gebieds) ontwikkeling, in veel gevallen op het snijvlak van overheid  en bedrijfsleven.

Ik heb m.n. het wethouderschap als bijzonder waardevol en inspirerend ervaren. Vooral  ook de maatschappelijke relevantie van het wethouderschap, het belang van mensen staat centraal, sprak mij aan. Dit was ook de belangrijkste reden voor mijn terugkeer in de politiek in 2014. In Lansingerland, een prachtige (glastuinbouw) gemeente met grote opgaven op tal van terreinen, werk/werkte ik met veel plezier. De vraag vanuit het CDA of ik beschikbaar was voor de gemeente Westland zag ik dan ook niet aan komen en ervaar ik als zeer eervol.

Ik hoop mijn ervaring, in zowel het publieke alsook private domein, in te kunnen zetten voor de gemeente Westland. Vanzelf moet ik mij nog flink inlezen in de verschillende dossiers en opgaven die tot concrete besluitvorming moet leiden. Goede samenwerking in het college, goede contacten met de raad en CDA-fractie zijn daarvoor belangrijk. Samen met de fractie hoop ik de CDA waarden en normen en programmapunten namens u in de praktijk te brengen en uit te voeren. Degelijkheid, betrouwbaarheid , aanspreekbaarheid en transparantie,  zijn daarbij voor mij belangrijke uitgangspunten.

Naast het werk moet er ook tijd zijn voor ontspanning. Ik lees en sport graag, hardlopen heeft daarbij mijn voorkeur.  Bij mooi weer maken mijn vrouw en ik ook tochten op de (race)fiets. Heerlijk om zo het hoofd “leeg” te kunnen maken en inspannend te ontspannen.

Ik zie er naar uit om u te ontmoeten.

Albert Abee

Uitnodiging- Nieuwjaarsreceptie

Beste leden en geïnteresseerden,

Hierbij nodigen we u uit voor de nieuwjaarsreceptie van CDA Westland. Deze vindt plaats op;

zaterdagochtend 11 januari van 10.30 u tot 12.30 u in Partycentrum De Binnenhof, Van der Hoevenstraat 17 in Naaldwijk.

Daar ontmoeten we u graag om even terug te kijken op 2019 en de blik vooruit te werpen op het nieuwe jaar. Onder het genot van een drankje en een heerlijke kop soep kunt u het bestuur, de fractie en elkaar ontmoeten en uw kijk op de politieke en maatschappelijke agenda delen. U bent van harte welkom.

Comments

comments


Contactpersonen

Voorzitter

Fractievoorzitter