Actueel

HomeActueelNieuwswaarde

Nieuwswaarde

Tegenwoordig wordt er in de media gesproken over nieuwswaarde, dit is een belangrijk criterium om een bericht geplaatst te krijgen in de krant of op internet. De definitie van nieuwswaarde is “de mate waarin iets als nieuws ervaren wordt”. In deze tijd lijkt het wel dat deze ervaring niet verder gaat dan slecht nieuws, ook wordt weleens gezegd goed nieuws is geen nieuws. Deze week zag ik op internet dat in de strijd tegen Corona er nu al ruim 13 miljoen prikken zijn gezet, een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking is ingeënt.

Begin dit jaar toen er werd gestart met de vaccinaties waren er veel aanloop -en leveringsproblemen, de snelheid zat er toen nog niet in. Elke dag stonden de kranten vol met commentaar en werd er veel geklaagd. Nu de vaccinaties vlekkeloos verlopen, zie je bijna niets hierover in de krant, zelfs niet een klein complimentje. Persoonlijk vind ik dit jammer.

Ook in Westland lijkt het negatieve nieuws vaak de bovenhand te hebben. Als je de kranten en de berichten mag geloven lijkt er niets meer te kloppen in het Westland. Je moet sterk in je schoenen staan om niet mee te gaan in het negativisme en om positief te blijven. Dit terwijl wij toch in een prachtige streek wonen, waarin iedereen een plekje heeft en gehoord wordt. Om nog terug te komen op het begin van dit artikel wat voor mij persoonlijk nieuwswaarde was deze week. De nieuwswaarde bestond vooral uit positief nieuws.

Hartverwarmend was de Break Out dag van Team Westland waarbij vele Westlanders in beweging kwamen om zich volledig belangeloos in te zetten voor het goede doel, de strijd tegen kanker. Mensen maar ook bedrijven zetten de schouders eronder en zonder klagen werd er een prachtige dag neergezet waarbij alleen maar vrolijke en positieve geluiden klonken. Deze dag was ik weer trots om Westlander te zijn! Een ander bericht met nieuwswaarde kwam voor mij uit het Reinier de Graaf ziekenhuis waar burgemeester en directie de rode loper uitlegden voor de hardwerkende zorgmedewerkers! Oog hebben voor positieve berichten maakt vrolijker en geeft meer energie, nieuwswaarde of niet!!

Pieter Immerzeel

Raadslid CDA Westland

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]