Actueel

HomeActueelSneller beschikking over internet!

Sneller beschikking over internet!

Gisteren kwam het bericht dat het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Westland voorlopig niet wordt aangelegd omdat de aanbieder zich terugtrekt. CDA Westland vindt het heel belangrijk dat ook de burgers in het buitengebied beschikking krijgen over snel internet. Het digitale verkeer wordt alleen nog maar belangrijker, ook na Corona!

Naar aanleiding van de brief van 16 december 2020 van wethouder Snijders inzake het glasvezelnetwerk in het buitengebied hebben wij begrepen dat de aanbieder Delta Fiber (voorheen Glasvezel Buitenaf) (hierna Delta) zich terugtrekt uit het samenwerkingsverband met gemeente Westland. CDA Westland vindt de aanleg van glasvezel in het buitengebied heel belangrijk zeker en omdat de burgers daar niet kunnen achterblijven en futureproof gemaakt dienen te worden door snel internet.

Daarom de volgende vragen:

  • Kan Delta Fiber zich vrijblijvend terugtrekken? Zijn er ontbindende voorwaarden in de samenwerkingsovereenkomst?
  • Delta noemt bedrijfseconomische overwegingen, zijn de belangen van onze burgers wel meegewogen in hun beslissing?
  • Is complexiteit bij aanleg al niet eerder bekend door onderzoek voordat een samenwerkingsverband met de gemeente werd afgesloten?
  • Voor de verbetering van het oude Coax netwerk gaat er geen schep de grond in en is complexiteit zoals dijken, smalle bermen, sloten geen probleem?
  • Burgers wachten al meer dan een jaar op glasvezel en nu trekt Delta trekt zich terug. Gaat de Gemeente actief op zoek naar een andere aanbieder?

Namens de fractie van CDA Westland,

Pieter Immerzeel & Petra Scheffers

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Gerelateerd standpunt

Wonen en Huisvesting

Er wordt gelukkig weer volop gebouwd in Westland. Van belang is te bouwen voor elke doelgroep en voor elke portemonnee. Dit vraagt om nauwe afstemming met de wooncorporaties. Van belang is dat wijken zo zijn ingericht dat het voor iedereen fijn is om te wonen. Daarom willen wij: De blijverslening voor ouderen en de starterslening […]