Actueel

HomeActueelVaccineren in het Westland!

Vaccineren in het Westland!

Afgelopen week vroegen wij waarom er geen vaccinatie locatie in het Westland is. We kregen hier veel vragen over van senioren en hun mantelzorgers die nu naar elders moeten reizen. Vandaag mooi nieuws: vaccineren mogelijk in ‘s-Gravenzande.

Op 8 februari 2021 hebben wij een brief gestuurd naar het College met de volgende vragen;

Onze burgemeester laat via de pers weten dat er gezocht wordt naar een geschikte vaccinatie locatie binnen gemeente Westland. Wij hebben sporthallen, kerken en zelfs veilinghallen waar beheerders en vrijwilligers zeer bereid zijn om mee te werken aan het inrichten van een Westlandse vaccinatie locatie.

Wij hebben de volgende vragen gesteld aan het college:

  1. Waarom wordt er nu pas gezocht naar  een passende locatie in Westland?
  2. Waarom zijn er de afgelopen maanden geen gesprekken geweest met beheerders van kansrijke Westlandse locaties en zijn deze niet aangeboden bij de GGD?

Onze fractie vindt het jammer dat senioren, al dan niet met een zwakke gezondheid, nu ergens in de regio Den Haag of Rotterdam gevaccineerd moeten worden. Alhoewel deze locaties goed zijn ingericht, levert het onnodig reizen en inspanning op voor ouderen en hun mantelzorgers.

Het positieve antwoord wat wij hierop kregen is;

Al ruim voor de jaarwisseling heeft de gemeente er bij de GGD op aangedrongen ook in Westland snel een vaccinatie locatie te openen. De gemeente is sinds die tijd in afstemming met GGD Haaglanden bezig met het inventariseren van geschikte locaties. Inmiddels is een locatie gevonden die voldoet aan de criteria van de GGD: De Brug in ‘ s-Gravenzande. Deze locatie zal op 15 februari 2021 de deuren openen. Het is na de twee locaties in Den Haag de derde vaccinatie locatie in de regio Haaglanden. Er wordt gevaccineerd op basis van de levering en beschikbaarheid van de vaccins.

Namens de fractie van CDA Westland,

Jenny Vermeer-de Smit en Anja van der Eijk- Groeneveld

Comments

comments


Contactpersonen

Fractievoorzitter

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]

Kern

Speerpunten ‘s-Gravenzande

Voor ‘s-Gravenzande. Voor elkaar: Een goede ontsluiting van nieuwbouwwijken, een veilige oversteek bij de Julianaweg Betaalbare woningen op het bedrijventerrein Kreeklaan – Zanddijk Een nieuwe school in wijk Dijckerwaal bij voorkeur nabij sportvelden Centrum aantrekkelijker maken met plantenbakken en hanging baskets Multifunctioneel centrum Maesemunde breder inzetten en dus beter gebruiken Lelijke plekken in centrum samen […]