Actueel

HomeActueelWV-LEO 2.0 en LPF richten zich op totaal verkeerde dingen

WV-LEO 2.0 en LPF richten zich op totaal verkeerde dingen

CDA Westland vindt dat WV-LEO 2.0 en LPF totaal verkeerde prioriteiten stellen, door maar te blijven zeuren om het uitvoeren van zogenaamde integriteits-onderzoeken naar leden van het college van B&W. In de gemeente zijn veel urgentere zaken om je als politieke partij druk over te maken. In plaats van het willen oplossen van de echte problemen van de gemeente en de Westlandse samenleving, worden personen ten onrechte bewust opzettelijk beschadigd door LPF en WV-LEO 2.0.

CDA Westland vindt het typerend dat deze partijen het weer op de man gaan spelen als ze het op de inhoud niet kunnen winnen. In een handomdraai zouden beide partijen zelf zonder enige moeite beschuldigd kunnen worden van niet-integer handelen. Zo beschuldigde een burger van Westland in november jl. de fractie van WV-LEO 2.0 van een bedreigende en intimerende houding toen de burger haar standpunt niet wilde bijstellen. Als de opinie van prof. Tak zou worden gevraagd over deze bedreigingen van deze fractie, zouden de conclusies zeker niet mals zijn geweest.

De wens van beide partijen om te komen tot een integriteitsonderzoek is daarnaast hypocriet, omdat ze zich toch niets zullen aantrekken van de uitkomsten van het onderzoek. Typerend voorbeeld in dit verband is het onderzoek uitgevoerd door DHV naar de komst van een nieuw gemeentehuis. Daaruit bleek dat nieuwe gemeentelijke huisvesting ruim 1,0 mln. euro goedkoper is dan renovatie van de bestaande panden. Volgens WV-LEO 2.0 deugde niets van dit onderzoek en hoefde de gemeente wat deze fractie betreft nooit meer iets door een externe partij te laten onderzoeken. Tevens concludeerde DHV dat één nieuw gemeentehuis op de Rabo-locatie zou leiden tot een gebouw van 40 meter hoog en daardoor stedenbouwkundig niet op de Rabo-kavel paste. LPF Westland gaf naar aanleiding van deze uitkomst toen net als WV-LEO 2.0 aan niets met onafhankelijke onderzoeken te hebben en altijd haar eigen koers te blijven varen onafhankelijk van de uitkomst van de onderzoeken.

Kortom: De uitkomsten van een onderzoek naar integriteit van de collegeleden, zouden door deze partijen toch naast zich neer worden gelegd. Het geld voor die onderzoeken kan dan beter aan andere zaken besteed worden.

Comments

comments