Actueel

HomeActueelAdri Bom-Lemstra verkozen als lijsttrekker Zuid Holland!

Adri Bom-Lemstra verkozen als lijsttrekker Zuid Holland!

CDA Westland feliciteert de Wateringse Adri Bom-Lemstra met haar benoeming als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2015. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2 juli, waar veel Westlandse leden aanwezig waren, is de voordracht van de huidige loco-dijkgraaf van Delfland bekrachtigd.


Voorzitter van het CDA Zuid-Holland Peter Pennekamp noemt Bom-Lemstra “een authentieke CDA’er met passie voor het openbaar bestuur. Met haar enthousiasme weet ze de meest lastige uitdagingen tot een goed einde te brengen, zoals onlangs nog bleek in haar rol als formateur voor de gemeente Lansingerland. Haar uitgangspunt is mensen in de ogen kijken, aanhaken bij wat verbindt en samen verder gaan.”

Bom-Lemstra reageert verheugd op haar voordracht: “Het CDA is mij met de paplepel ingegoten en nog altijd is dit de partij waarvoor ik me wil inzetten. De Provinciale Staten bieden een prachtige nieuwe uitdaging. Een unanieme voordracht vanuit het Dagelijks Bestuur maakt dat ik extra zin heb aan de slag te gaan. Op een compliment loop ik nog eens tien keer zo hard!”

Tussen 1994 en 2004 was Bom-Lemstra voor het CDA lid van de gemeenteraad van Wateringen. Nadat Wateringen in 2004 opging in de nieuwe gemeente Westland, nam ze de rol van fractievoorzitter op zich. Als raadslid was ze onder meer tweemaal trekker van de coalitievorming na de verkiezingen en leverde ze als voorzitter van de vertrouwenscommissie haar bijdrage aan het vinden van een nieuwe burgemeester. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 zette zij zich in als voorzitter van de programcommissie en lid van de selectiecommissie voor de kiestlijst.

In 2009 maakte Bom-Lemstra de overstap naar het Hoogheemraadschap (waterschap) van Delfland. Als loco-dijkgraaf is ze verantwoordelijk voor de portefeuille stevige dijken en ruimtelijke ordening. De Provinciale Statenverkiezingen komen voor Bom-Lemstra dus op het goede moment: “In mijn werk voor het waterschap heb ik regelmatig met de Provincie te maken. Een functie als Statenlid is een mooi vervolg van mijn eerdere taken op andere niveaus, om nu daar mee te kijken en iets te betekenen voor de inwoners van Zuid-Holland.”

Comments

comments