Actueel

HomeActueelDick Klinkspoor stopt als raadslid

Dick Klinkspoor stopt als raadslid

CDA-raadslid Dick Klinkspoor legt per 1 februari zijn functie als raadslid van de Gemeente Westland neer. De CDA’er heeft een functie bij Vitis Welzijn geaccepteerd waarmee het raadslidmaatschap niet gecombineerd kan worden.

“Het is jammer, maar ik voel me genoodzaakt dit te doen” aldus Klinkspoor. Vitis Welzijn onderhoudt zakelijke belangen met de Gemeente Westland, waardoor een combinatie van beide functies ongewenst is. Dick Klinkspoor legt hiermee echter niet zijn ambities neer. Zijn belangrijkste drijfveer om raadslid in Westland te worden is om dienstbaar te zijn aan de inwoners van Westland. Klinkspoor: “Eén van mijn belangrijkste verkiezingsitems was om het vrijwilligerswerk te stimuleren en te ondersteunen en ruimte te maken voor ideeën van de jeugd. In mijn nieuwe functie heb ik de mogelijkheid dit nu professioneel te doen”.

Fractievoorzitter Piet Vreugdenhil begrijpt deze beslissing goed en steunt het vertrekkende raadslid in zijn ambities. “Dick is een hardwerkende CDA’er en is ontzettend sociaal ingesteld. Met deze functie zal hij zich meer dan ooit inzetten voor de toekomst van het Westland, dat draagt mijn fractie een warm hart toe. We zullen elkaar niet uit het oog verliezen” aldus Vreugdenhil. Dick Klinkspoor beaamt dit. “Het is moeilijk afscheid nemen, zeker aangezien ik zoveel heb geleerd. Ik ben ontzettend dankbaar voor het vertrouwen van de CDA-leden en alle mensen die op me gestemd hebben”.

’S-Gravenzander Marcel Zuidgeest zal de vrijgekomen plaats van Klinkspoor innemen.  Zuidgeest is bedrijfleider bij een tomatenkwekerij in ’s-Gravenzande en sinds enkele maanden steunraadslid voor het CDA Westland. Zuidgeest: “Ik heb ongelooflijk veel zin in deze uitdaging! De komende tijd zal ik me onder andere in gaan zetten voor de glastuinbouw en het MKB in Westland”. Marcel Zuidgeest zal in de raadsvergadering van 17 februari worden beëdigd als raadslid namens CDA Westland.

Comments

comments