Actueel

HomeActueelInformateurs rapporteren hun eerste conclusies

Informateurs rapporteren hun eerste conclusies

Op woensdagavond 2 april hebben de twee informateurs,  mw. mr. Adri Bom-Lemstra en dhr. mr. Jan Prins, aan het formatieteam van CDA Westland verslag uitgebracht van hun eerste verkenningsronde. De informateurs hebben in de afgelopen dagen gesproken met vertegenwoordigers van alle fracties. Zij concluderen dat er een zeer breed gedragen wens is om in de nieuwe raadsperiode nieuw gedrag binnen de gemeenteraad te zien. Gedrag dat gericht is op samenwerking en respectvolle omgang. De grootst mogelijke meerderheid van de fracties ziet een coalitie waaraan Westland Verstandig deelneemt niet als een vruchtbare optie om te komen tot een stabiele coalitie. Om die reden hebben de informateurs geadviseerd deze optie niet langer te verkennen.

De informateurs hebben ook geconstateerd dat partijen de voorkeur hebben om een coalitieakkoord op hoofdlijnen te sluiten.

Aan de informateurs is verzocht een tweede ronde te houden waarin met de afzonderlijke fracties van GBW, LPF, VVD, PW en CDA nader wordt verkend welke optie het meest kansrijk is om te komen tot een stabiele en stevige coalitie die kan rekenen op een breed draagvlak in de gemeenteraad.

De informateurs verwachten begin volgende week hun eindadvies te kunnen presenteren aan het formatieteam van CDA Westland.

Comments

comments