Actueel

HomeActueelWedstijdbal voor de wedstrijd die niet werd gespeeld !

Wedstijdbal voor de wedstrijd die niet werd gespeeld !

Op zaterdag 1 maart bracht een aantal kandidaten van CDA Westland een bezoek aan FC ’s-Gravenzande. Voorafgaand aan de wedstrijd FC ’s-Gravenzande – Xerxes DZB zou Jan Willem van den Beukel namens het CDA de wedstrijdbal overhandigen aan het bestuur van FC ’s-Gravenzande. Echter, de wedstrijd ging niet door.

En dat is niet de eerste keer dit seizoen! Het hoofdveld van de voetbalclub is zo slecht dat bij een beetje regen spelen al onmogelijk is. Dit probleem is al langer bekend en CDA raadsleden Jan Willem van den Beukel en Carla de Jager hebben vorige maand bij de wethouder Sport aangedrongen op snelle maatregelen. De vele afgelastingen zijn een Hoofdklasser onwaardig, maar ook lagere teams hebben last van de slechte staat van sommige velden, zodat het trainingsschema vaak in het honderd loopt. De wethouder heeft een onderzoek aangekondigd en de CDA’ers zegden het bestuur van de voetbalvereniging toe hier boven op te blijven zitten. Een snelle oplossing moet gezocht worden en daarbij moet de gemeente nauw samenwerken met de vereniging. Maatwerk is geboden, niet elk veld in Westland is hetzelfde!

Ook werd er stilgestaan bij de mogelijkheid voor verenigingen om zonnepanelen aan te brengen op het sportpark. Jan Willem van den Beukel en Carla de Jager hebben dit namens CDA Westland op de agenda van de raad gezet en het voorstel is aangenomen. Verenigingen kunnen subsidie krijgen op de aanschaf van zonnepanelen.

Verder werd nog gesproken over de rol die de vereniging kan bieden voor de samenleving. FC ’s-Gravenzande heeft hier goede ideeen over. Het clubgebouw en de velden zouden doordeweeks gebruikt kunnen worden door ouderen, verenigingen, buurtbewoners etc. CDA Westland is een groot voorstander van multi-funcioneel gebruik van sportparken. Tenslotte kwam de parkeerproblematiek nog aan bod. Iets dat al jaren speelt, maar waarvoor de vereniging binnenkort met een oplossing hoopt te komen.

Bij het afscheid nemen van de enthousiaste bestuursleden van FC ’s-Gravenzande gaven de CDA’ers aan zeker langs te komen als de bal “voor het echie” wordt gebruikt!

Comments

comments