Actueel

HomeActueelWerkbezoek CDA Eurodelegatie groot succes

Werkbezoek CDA Eurodelegatie groot succes

Tijdens een uitgebreid programma waar bezoeken zijn gebracht aan komkommerkwekerij Aad en Ruud Zwinkels (Kwintsheul), de Demokwekerij (Honselersdijk) en Vitapep (Honselersdijk), heeft de eurodelegatie kennis gemaakt met het Westland en is er over de toekomst van het Westland gepraat met het bedrijfsleven en de landelijke, provinciale en Westlandse politiek. Ook gaven burgemeester Sjaak van der Tak en wethouder Theo Duijvestijn tijdens het werkbezoek een uitgebreide presentatie over innovatie, internationalisering en duurzaamheid.


CDA-kopstukken zoals Esther de Lange, Annie Schreijer-Pierik en Karin Zwinkels gaven tijdens het bezoek aan dat Boeren en tuinders hulp moeten krijgen om meer markten aan te boren buiten de Europese Unie. Bijvoorbeeld extra handelsmissies kunnen helpen om de klap van de Russische boycot te compenseren. Het CDA vindt een sterke land- en tuinbouw van groot strategisch belang voor Nederland en Europa.

“De Russische boycot heeft een deuk geslagen in de afzetmarkt voor onze land- en tuinbouw”, stelde Esther de lange, CDA-leider in het Europees Parlement. “Hoewel de EU uiteraard een vuist moet maken tegen Rusland moeten we ook oog hebben voor de gevolgen die dit heeft voor ondernemers. Daarom zijn we met een grote CDA-delegatie in Westland”.

Europarlementslid Annie Schreijer – Pierik benadrukte dat ze vorige week een spoeddebat heeft aangevraagd en gekregen in het Europees Parlement over de Russische boycot. “Boeren en tuinders mogen niet als enigen de prijs betalen voor het conflict met Rusland.” De vijf CDA-Europarlementsleden bezochten de komkommerkwekerij van Aad en Ruud Zwinkels in Kwintsheul, de Demokwekerij aan de Zwethlaan in Honselersdijk en paprikakwekerij  Vitapép in Honselersdijk.

Karin Zwinkels, woordvoerder tuinbouw van CDA Westland: “Het is ontzettend belangrijk om de verbinding te maken met provinciale, landelijke en Europese politiek. De Eurofractie van het CDA hoort juist graag wat er lokaal leeft, zodat samen de Westlandse belangen op onder andere het gebied van economie beetgepakt kunnen worden. Dit werkbezoek draagt bijzonder goed bij aan die verbinding en de samenwerking”.

Burgemeester Sjaak van der Tak en wethouder Theo Duijvestijn zijn verheugd met het bezoek van de Europarlementariërs. “Het is belangrijk dat wij vandaag de leden hebben kunnen bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen in het Greenport-project, dat voor Westland van groot belang is”.

Het CDA is onderdeel van de grootste fractie in het Europees Parlement, de christendemocratische EVP Groep.

Comments

comments