Actueel

HomeActueelColumn Poeldijker

Column Poeldijker

Vorige maand heb ik (Judith van den Bos-Scholtes) na 6 jaar afscheid genomen als voorzitter van de Oudercommissie bij Smallsteps. Vanaf 3 maanden schoof ik de maxicosi van mijn oudste dochter naar binnen voor twee dagen per week. Ze noemde leidster Jeanette mama en ik liet haar met een gerust hart achter bij de kinderopvang. Toen ze drie was en ik inmiddels ook een tweede dochter naar de opvang bracht meldde ik mij aan voor de Oudercommissie. Soms hielpen we als oudercommissie mee met activiteiten met Kerst, een ouderavond of het jaarfeest. Het was altijd leuk om daar bij te mogen zijn en samen de handen uit de mouwen te steken.

Onder mijn periode als voorzitter zijn er geen incidenten geweest, gelukkig, op onze locatie dan. Want het ongeluk met de Stint in 2018 maakte wel duidelijk hoe groot de verantwoordelijk is van de leidsters voor je dierbare kroost. 

Soms zag ik groepjes kinderen in de stad in de dierentuin, het theater of een grote speeltuin en kaartte ik aan of Smallsteps ook niet meer uitstapjes in de vakantie kon introduceren. Smallsteps kiest ervoor om activiteiten naar binnen te halen in plaats van erop uit te trekken. En met twee blije meiden na een dagje Smallsteps voel ik dat het goed is zo. 

Ik heb mijn kinderen ingeschreven bij Kinderopvang Trumpy, vervolgens Catalpa, Smallsteps en nu is het Partou. Elke ronde een nieuwe moederorganisatie met een nieuwe huisstijl en geactualiseerde protocollen en beleid die aansluiten bij de moederorganisatie. Ik blijf me wel afvragen of het geld die ik maandelijks overmaak naar de opvang gaat of naar de investeringsmaatsschappijen. Ik hoop dat het Rijk daar nog eens naar kijkt. Wat blijft is een goede sfeer onder de deskundige medewerkers en een fijne plek voor mijn kinderen.

Vanwege de lockdown gaan mijn kinderen al enkele maanden niet meer naar Smallsteps. Ik kom al een jaar niet meer verder dan de voordeur. Ik mis het contact met de medewerkers. Nu mijn meiden steeds groter worden merk ik ook dat het tijd is om het stokje over te dagen. Ik wens de huidige leden van de Oudercommissie en de nieuwkomers veel plezier en succes. En uw kinderen, kleinkinderen of buurmeisjes eenzelfde fijne tijd op de kinderopvang.

En ik. Ik ben ook steunraadslid CDA bij de gemeente Westland. En ik heb een leuke dynamische baan bij de Unie van waterschappen. Bovenal heb ik een gezin, familie en vrienden. Er zit maar 24 uur in een dag.

Judith van den Bos-Scholtes

Comments

comments


Contactpersonen

Gerelateerd standpunt

Onderwijs

Westland heeft een zeer breed aanbod van scholen. De ontwikkelingen staan echter niet stil. Eisen aan kwaliteit van de gebouwen nemen toe. Ook zijn er nieuwe scholen nodig om het groeiend aantal leerlingen in kernen een plek te bieden. Het onderwijsaanbod moet een goede voorbereiding bieden voor onze toekomstige weknemers. Daarom willen wij: Faciliteren nieuwbouw […]

Kern

Speerpunten Poeldijk

Voor Poeldijk. Voor elkaar: Verplichte vrachtwagenroute over de Rijsenburgerweg heroverwegen Fietssuggestiestroken aanleggen op de Kerklaan en Rijsenburgerweg Opknappen pleintje Voorstraat Appartementen in locatie Dario-Fo Voorstraat Multifunctioneel centrum in Bartholomeuskerk indien win-win situatie mogelijk is Nieuwe bestemming Wittebrug passend in totale gebiedsontwikkeling Meer parkeergelegenheid aan de Voorstraat Geschiedenis tot leven brengen met borden op historische plekken […]