Actueel

HomeActueelShoppen in Poeldijk

Shoppen in Poeldijk

‘Drogist, groentewinkel en PostNL ontbreken’
Shoppen in Poeldijk

Wij hebben een aantal fijne winkels in het Westland waar ik graag kom. Met al het online shoppen, zeker in coronatijd, hoop ik dat de Westlandse middenstand een goede boterham kan blijven verdienen. Sinds kort is het winkelbestand digitaal te bezoeken via www.winkelinwestland.nl. In Poeldijk opende initiatiefnemer en CDA-wethouder Albert Abee, de online winkelstraat Westland.

Deze herfst was ik met mijn gezin in Heinkenszand. Waar? Zult u misschien denken. Heinkenszand is een dorp van 6.000 inwoners in de Zeeuwse gemeente Borssele. Wat mij opviel is dat het centrum daar – tussen alle weilanden – een drogist, boekhandel met PostNL punt en verschillende kledingwinkels heeft. Ik was jaloers. Poeldijk groeit bijna uit zijn voegen met de nieuwbouwwijken Poeldijkerhout, De Groene Kreken en Poeldijk Dorp. Ons mooie Poeldijk-centrum heeft slechts een heel klein winkelaanbod. Minimaal een drogist, groentewinkel en PostNL punt ontbreken hier in mijn ogen als winkels voor je dagelijkse boodschappen.

Met december en de feestdagen Sinterklaas en Kerst voor de deur is de Poeldijker vooral aangewezen op de omliggende dorpen of digitaal winkelen. Dagelijks zie ik vele busjes door het dorp rijden van PostNL, DHL etc.. Het boek van Bol.com met bijbehorende Sinterklaas-app dat enkele weken geleden op de mat lag, viel erg bij mijn kinderen in de smaak. Zij knipten meteen mooie plaatjes uit en plakten die op de Bol.com-verlanglijst. Even klikken en klaar.

Maar ik ben, als middenstandsdochter, steeds erg blij als ik geen groente van een plaatje koop of als een verkoop(st)er mij helpt met kiezen van de juiste pasvorm of kleur. Ik realiseer me ook dat online winkelen een trend is die blijft. Voor de producten die u graag online koopt, neem eens een kijkje op www.winkelinwestland.nl. Het is net zo snel en nog duurzamer ook.

Door Judith van den Bos, steunraadslid CDA Westland

Comments

comments